Wie was Dr. Edward Bach?

Wie was Dr. Edward Bach?
Jonge jaren

Edward Bach werd geboren op 24 september 1886. Al in zijn jonge jaren was Edward veel in de natuur te vinden. Vakanties bracht hij door in Wales. Hij trok dagen door de natuur van deze streek om uren te gaan zitten kijken naar de schoonheid van de natuur.

De pijn en ziekte van elk levend wezen riep bij hem zulke gevoelens van medeleven op, dat hij op vroege leeftijd al wist dat hij arts wilde worden. Hierbij was zijn droom en levensdoel:

Het vinden van zuivere remedies, die op een eenvoudige manier genezen en die gecompliceerde wetenschappelijke methoden van genezen overbodig maken.

Opleiding

Hij heeft diverse medische opleidingen voltooid en is lang werkzaam geweest als arts en bacterioloog. Maar er miste voor hem iets in de reguliere geneeswijzen. In het boek ‘Organon’ van Dr. Hahnemann herkende hij wat hem al jaren op viel: ‘de persoonlijkheid van het individu is van groter belang bij ziekte dan het lichaam van deze cliënt’.

Volhardend

Edward Bach was een gevoelige man die leefde in eenvoud. Wanneer hij leed aan bepaalde ziekten en/of gemoedstoestanden ging hij in de natuur op zoek naar de remedie die passend was bij wat hij voelde. Zijn eigen ziekten, zijn intuïtie en levensdoel hebben hem uiteindelijk de Bloesem Remedies doen ontdekken.

Levensmissie

Dr. Bach had nooit veel geld, en al het geld wat hij verdiende ging op aan het vinden van nieuwe remedies en het verspreiden van opgedane kennis. Brochures die hij schreef om te verkopen, stuurde hij naar iedereen die er interesse in had…. kosteloos. Omdat zijn gedachte was dat gezondheid voor iedereen belangrijk is en dat dit ook voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Toen hij op 27 november 1936 stief had hij bereikt wat hij wilde:

Het vinden van een eenvoudige manier van genezen door de zuivere remedies van de natuur.

De volgende achtergrond onderwerpen kunnen ook interessant zijn:
De ontdekking van de Bach Bloesem Remedies

Lees hoe zijn intuïtie leidde tot een jarenlange zoektocht in de natuur om een eenvoudige manier van genezen te vinden. En over zijn toewijding deze te optimaliseren.

Zijn Bach Bloesem Remedies homeopathisch?

Vaak  wordt gedacht dat een Bach Bloesem Remedie een homeopathisch middel is, maar is dat wel zo? Lees over de overeenkomsten en de verschillen.

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

De naam Bach is onlosmakelijk verbonden met Bloesem Remedies. Dr. Bach was de ontdekker, maar wat zijn Bloesem Remedies nou precies ?