Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

Bach bloesem remedies voor dieren
De naam Bach 

De Bloesem Remedies zijn vernoemd naar de ontdekker van deze remedies: Dokter Edward Bach. Hij heeft in de jaren '30 van de vorige eeuw deze bloemen en planten ontdekt en er remedies van gemaakt.

De natuur

Dr. Bach was van mening dat alles wat dier en mens nodig hebben om gezond te zijn al op aarde aanwezig is. Dus om gezond te zijn moeten we het niet zoeken in ingewikkelde wetenschappelijke methoden om ziekten te genezen. Maar juist in de eenvoud die de natuur te bieden heeft. Om deze reden is hij in de jaren ’30 van de vorige eeuw op zoek gegaan naar bomen, planten en bloemen die het welzijn van dier en mens bevorderen.

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

Van deze bomen, planten en bloemen maakt hij tincturen, zodat deze door dier en mens gebruikt konden worden. De Bach Bloesem Remedies zijn dus tincturen van bomen, planten en bloemen die ons helpen geest en lichaam weer in balans te brengen. Elk van deze 38 Bach Bloesem Remedies werken op een bepaalde emotie. Wanneer deze emotie uit balans is, zorgt de betreffende Bach Bloesem Remedie ervoor dat deze emotie weer in balans komt.

‘Wanneer ik honger heb haal ik sla uit mijn tuin,
als ik bang ben om ziek te worden neem ik Mimulus’

Dr. Edward Bach

De 2 bereidingsmethoden

De tincturen van de Bach Bloesem Remedies maakte hij op 2 manieren:

  1. De Zonmethode
    De knopjes van de bloemen worden in een glazen schaal gevuld met water gelegd en 3 uur in de volle zon gezet. Zo ontstaat er een tinctuur (sterk concentraat) van deze bloesem.
  2. De kookmethode
    Van de meer stevige plantensoorten (houtachtigen) worden plantendelen als bloesems, steeltjes en twijgjes 30 minuten gekookt. Zo ontstaat dezelfde krachtige tinctuur van deze plantensoorten.

Deze krachtige tincturen worden verdund met cognac om tot de juiste concentratie te komen voor gebruik. Deze methoden zijn door Dr. Bach ontwikkeld en de Bach Bloesem Remedies worden tot op de dag van vandaag nog steeds hetzelfde gemaakt in het Bach Centre in Engeland.

Lees meer over de toepassing van de Bach Bloesem Remedies:
Waarom Bach Bloesem Remedies voor dieren?

Emoties als angst, onrust of depressie weerhouden dieren drempels te overwinnen en vrolijker te leven. De Bach Bloesem Remedies helpen dieren deze drempels te nemen.

Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan dieren?

Dieren medicijnen geven is de nachtmerrie van de meeste eigenaren van dieren. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn met de Bach Bloesem Remedies.
 

Wie was Dr. Edward Bach?

 

Dokter Edward Bach heeft de Bach Bloesem Remedies ontdekt. Dit deed hij omdat hij een eenvoudige methode van genezing wilde vinden. Maar wie was Edward Bach?