Wanneer Bach Bloesem Remedies voor dieren?

Bach Bloesem Remedies voor dieren
Uitgangspunt Bach Bloesem Remedies voor dieren

‘We hebben ieder een eigen persoonlijkheid en het is onze taak om deze persoonlijkheid te ontwikkelen, vorm te geven, te verbeteren en zoveel mogelijk te perfectioneren’

Dr. Bach

Dit geldt natuurlijk ook voor dieren. En wij hebben als eigenaar de taak om onze dieren hierbij te helpen.

Er hoeven dus geen grote problemen te zijn om van de Bach Bloesem Remedies gebruik te maken.

Sterker nog; door van de Bach Bloesem Remedies gebruik te maken kunnen we grote problemen voorkomen. Een dier handelt altijd vanuit natuurlijk gedrag. En dit gedrag wordt beïnvloed door emoties. Wanneer een dier emotioneel uit balans is, is zijn gedrag ook uit balans. Op lange termijn kan dit leiden tot probleemgedrag.

Emotionele onbalans bij dieren

Wanneer een dier emotioneel uit balans is, is het belangrijk dat deze onbalans wordt hersteld. Dit kan met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Er zijn vele situaties denkbaar waarbij ondersteuning van het dier door middel van Bach Bloesem Remedies een uitkomst biedt:

 • Korte stressmomenten
 • Veranderingen in de leefomgeving
 • Bij trauma
 • Bij herstel na ziekte
 • Opvallende en overheersende karaktereigenschappen
 • Ondersteuning bij gedragstherapie
Korte stressmomenten voor dieren

Momenten die voor het dier stressvol zijn én van korte duur zijn. Voor deze momenten is de Bach Rescue Remedie vaak al voldoende. Denk hierbij aan:

 • Bezoek aan de dierenarts
 • De vuurwerkperiode
 • Wanneer een dier ergens van is geschrokken
 • Voor en na een operatie
 • Korte verbouwing in huis

Is een dier door deze momenten al volledig in de stress en daardoor al meteen volledig de weg kwijt, dan zijn aanvullende Bach Bloesem Remedies nodig. Ook wanneer momenten langer duren zijn aanvullende Bach Bloesem Remedies aan te bevelen.

Veranderingen in de leefomgeving van het dier

Het ene dier is gevoeliger voor veranderingen in de leefomgeving dan het andere dier. Maar voor alle dieren geldt: ‘Veranderingen in de leefomgeving zorgt voor stress bij het dier’. Veranderingen kunnen groot en klein zijn. Maar ook kleine veranderingen kunnen al voor langdurige stress (en dus emotionele onbalans) zorgen. Denk aan veranderingen als:

 • Kleine veranderingen in en om het huis; bijvoorbeeld verzetten van meubels, herinrichting van de tuin.
 • Geplaatst worden in een nieuwe leefomgeving
 • Het krijgen van een nieuwe huisgenoot
 • Het wegvallen van een maatje (dier of mens); dit kan natuurlijk ook voor een trauma zorgen
Trauma

Wij staan niet altijd stil bij de impact die een situatie op het dier heeft. Wanneer de impact op het dier erg groot is en zijn sporen heeft nagelaten spreken we van trauma. Trauma’s kunnen dieren in allerlei situaties oplopen. Ook hier geldt, wat voor het ene dier behapbaar is, kan voor het andere dier een trauma veroorzaken. Denk aan gebeurtenissen als:

 • Het wegvallen van een maatje (dier of mens)
 • Het verblijf in een asiel
 • Mishandeling en verwaarlozing (bijna overbodig te om te noemen)
Herstel na ziekte

Wanneer een dier ziek is geweest zijn de Bach Bloesem Remedies een ondersteunend middel naar herstel. Een dier kan met behulp van de Bach Bloesem Remedies weer op kracht komen en terugkomen bij zijn natuurlijke zelf. De Bach Bloesem Remedies kunnen veilig gebruikt worden naast andere medicijnen*.

Opvallende en overheersende eigenschappen

We nemen het dier vaak zoals het is en nemen het bijhorende karakter voor lief. Maar ook eigenschappen van een dier die de overhand hebben en de eigenaars dus vaak beschrijven als opvallende karaktereigenschap, kunnen voortkomen uit een emotionele onbalans. Denk hierbij aan dieren die:

 • Erg afwachtend zijn
 • Erg uitbundig zijn
 • Juist timide zijn
 • Agressie vertonen

‘Er bestaat geen ware genezing tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk’.

Dr. Bach

Ondersteuning bij gedragstherapie

Gedragstherapie wordt vaak aangevraagd wanneer een dier ongewenst gedrag vertoond. Een dier geeft hiermee aan dat er iets in zijn omgeving niet klopt waardoor het dier zijn/haar natuurlijke gedrag niet voldoende kan uiten. Dit gaat vaak hand in hand met stress en emotionele onbalans bij het dier. Daarom kunnen de Bach Bloesem Remedies een goede aanvulling zijn op gedragstherapie voor dieren.

Kijk op de website van De Vrolijke Huiskat voor meer informatie over gedragstherapie voor katten.

Meer situaties

De hierboven genoemde gevallen zijn een aantal voorbeelden. En zijn natuurlijk nog meer situaties, veranderingen, gebeurtenissen en eigenschappen denkbaar waarbij de Bach Bloesem Remedies ondersteunend zijn bij het herstellen van de emotionele balans van dieren. Tenslotte willen we allemaal het beste voor onze dieren.

*In de Bach Bloesem Remedies zit een zeer kleine hoeveelheid alcohol verwerkt. Bij medicijnen die niet geschikt zijn om te gebruiken naast alcohol, is zorgvuldigheid geboden.

Ook interessante artikelen om te lezen zijn:
Waarom Bach Bloesem Remedies voor dieren?

Het leven is voor dieren ook niet altijd even aangenaam.
De Bach Bloesem Remedies geven dieren de kracht om met diverse situaties om te kunnen gaan door in balans te blijven.
 

Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan dieren?

Dieren en medicijnen zijn niet de leukste combinatie die je kunt bedenken. Toch zijn er echt mogelijkheden om de Bach Bloesem Remedies zonder stress aan dieren te geven.

Zijn Bach Bloesem Remedies homeopathisch?

De Bach Bloesem Remedies hebben zeer zeker overeenkomsten met de homeopathie. Lees over de overeenkomsten en verschillen tussen Bach Bloesem Remedies en homeopathie.