Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn dier?

Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn dier?

De meeste gestelde vraag is 'Hoe geef ik de Bach Bloesem Remedies aan mijn dier?'.
Hier is geen eenduidig antwoord op. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren.

Dosering Bach Bloesem Remedies

Om tot een antwoord te komen is het eerst handig om te weten wat de dosering is bij het gebruik van de Bach Bloesem Remedies. Het uitgangspunt hierbij is dat de druppels uit het flesje van de Persoonlijke Bach Bloesem Mix komen. Hierbij geldt dat voor alle dieren dezelfde dosering gehanteerd wordt. Het maakt dus niet uit of het dier een hond, kat, paard of varken is.

Dosering is:

4x daags 4 druppels van de Persoonlijke Bach Bloesem Mix.

Glazen pipet

De Persoonlijke Bach Bloesem Mix wordt in een flesje gedaan van 30 ml met een pipet om te kunnen doseren. Alleen is deze pipet van glas. Dit betekent dus dat de druppels niet rechtstreeks in de bek van jouw dier kunnen worden gedruppeld. Het risico is te groot dat de pipet breekt en jouw dier daardoor glas in de mond kan krijgen. Bij grotere dieren is er zelfs het gevaar dat ze de pipet per ongeluk kunnen inslikken.

Geur en smaak

De geur en de smaak van de Bach Bloesem Remedies komt met name van de alcohol die wordt toegevoegd aan de remedies bij het productieproces. Dit is puur om deze te kunnen conserveren. Eigenlijk de meeste dieren, dus ook katten, accepteren de Bach Bloesem Remedies prima.

Overdosis Bach Bloesem Remedies

Er is een minimale hoeveelheid die een dier binnen moet krijgen zodat de Bach Bloesem Remedies zijn werk kunnen doen. Van de Bach Bloesem Remedies is het niet mogelijk om een overdosis binnen te krijgen. Meer druppels nemen om het resultaat sneller te halen werkt trouwens ook niet.
Geduld is jouw beste vriend bij het gebruiken van de Bach Bloesem Remedies.

Andere dieren in de leefomgeving

Het is niet erg wanneer andere dieren de Bach Bloesem Remedies ook binnenkrijgen. Voor de Bach Bloesems geldt: baat het niet dan schaadt het niet. Of het heeft een positief effect, of geen effect.
De Remedies zullen nooit of te nimmer het welzijn van een dier negatief beïnvloeden.

Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn dier?

Er zijn dus 4 momenten per dag dat jouw dier 4 druppels uit de Persoonlijke Bach Bloesem Mix krijgt. Per situatie is het verschillend hoe je dat kunt doen. De makkelijkste oplossing is om 4 druppels over het eten van jouw dier te doen wanneer jouw dier eten krijgt. En dan komen de vragen, mitsen en maren...

  • Mijn dier eet maar 3 keer per dag
  • Mijn dier heeft heel de dag eten staan
  • Mijn dier leeft op een andere locatie

Daarom volgen wat aanvullende mogelijkheden om toch aan de voorgeschreven dosering te komen:

Hoe geef ik mijn hond de Bach Bloesem Remedies?
Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn hond?

De hond is over het algemeen het makkelijkste. Er zijn meerdere eetmomenten per dag, en daar kun je dus al gebruik van maken. Kom je in totaal maar aan 3 eetmomenten per dag, dan druppel je de vierde dosis Bach Bloesem Remedies over een kleine snack op een ander moment van de dag. Een kleine snack kan zijn een paar brokjes of een plakje worst, net wat jij aan jouw hond geeft.

Hoe geef ik de Bach Bloesem Remedies aan mijn kat?
Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn kat?
Een aantal keer per dag eten geven

Katten vormen bij het geven van medicijnen vaak de grootste uitdaging. Maar ook bij katten hoeft het niet heel lastig te zijn. Wanneer jouw kat meerdere keren per dag eten krijgt, doe je voor jouw kat precies hetzelfde als bij een hond: 4 druppels Bach Bloesem Remedies over het voer. Mis je een eetmoment, dan geef je ook jouw kat een klein extraatje waarop je de Bach Bloesem Remedies druppelt. Dit kunnen een paar snoepjes zijn, maar dit kan ook gewoon een klein extra bakje met een paar gewone brokjes zijn op een ander moment van de dag waarover je de Bach Bloesem Remedies druppelt.

Er staat 24-uur per dag voer

En dan haken mensen vaak af. Maar je gaat hierbij gebruik maken van de nieuwsgierigheid van de kat. Wanneer een kat 24 uur per dag voer heeft staan, eet de kat 8 tot 12 keer per dag (zo niet vaker). Wanneer jouw kat zit te eten pak je een heel klein bakje (denk hierbij aan een theezakjeshouder), daar doe je wat van het standaard voer op. Hierover druppel je de dosis van de Bach Bloesem Remedies en zet dit bakje neer naast de kat die zit te eten. Bijna altijd is dat aparte bakje interessanter dan zijn gewone bakje en de Bach Bloesem Remedies zijn weer binnen.

Krijgt jouw kat als extra eetmoment natvoer? Dan maak je gebruik van dat eetmoment om de Bach Bloesem Remedies te geven. Kom je nog steeds niet aan vier momenten per dag, ook voor katten kun je de druppels over een kleine snack doen.

Hoe geef ik de Bach Bloesem Remedies aan mijn konijn, cavia of hamster?
Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn konijn?

Bij knaagdieren hebben we twee methoden die we al dan niet door elkaar kunnen gebruiken. De eerste methode is de juiste hoeveelheid Bloesem Remedies toevoegen aan de drinkfles van jouw dier. Of je kunt ervoor kiezen de Bach Bloesem Remedies te geven op een klein stukje fruit of sla op diverse momenten van de dag.

Hoe geef ik de Bach Bloesem Remedies aan mijn paard?
Hoe geef ik Bach Bloesem Remedies aan mijn paard?

Paarden, koeien, schapen en vaak ook varkens leven niet altijd aan huis. Ook een dier wat niet aan huis leeft kun je Bach Bloesem Remedies geven. Uiteraard is het onhaalbaar om 4 keer per dag naar het dier op en neer te reizen om de Remedies te geven, je hebt tenslotte ook nog andere dingen te doen.

Ook voor deze dieren geldt de normale dosis. Waarschijnlijk verzorg je jouw dier minimaal 1 keer per dag. Je kunt er tijdens het verzorgmoment voor kiezen om op een suikerklontje, een wortel of een andere snack in ieder geval 1 dosis van de vier per dag te geven.

Voor de overige dosissen (3 dus) zorg je dat jouw dier deze via het drinkwater binnenkrijgt. Jouw dier drinkt waarschijnlijk wel meer dan 3 keer op een dag. In plaats van de dosis uit de persoonlijke Bach Bloesem Mix in het water te druppelen, moeten we hier wel de gewenste Bach Bloesem Remedies uit de voorraadflesjes gebruiken.

En omdat het hier over een grote hoeveelheid water gaat, een emmer in plaats van een flesje van 30ml, is het van belang dat we voldoende van de remedies in het water doen.

Aangepaste methode

Nu denk je misschien, je kunt het allemaal mooi vertellen, maar dit werkt niet voor mijn dier. Tijdens het Bach Bloesem Advies voor dieren wordt ook hier aandacht aan besteed. We kijken hierbij naar jouw specifieke situatie en jouw dier. Samen kijken we wat er in jouw situatie en voor jouw dier werkt.

Mocht wat we bedacht hebben niet werken in de praktijk? Dan kunnen we altijd via telefonisch contact bijsturen.

Meer informatie over het gebruik van de Bach Bloesem Remedies:
Bach Bloesem Advies voor dieren

Bach zei: 'Er bestaat geen ware genezing, tenzij er verandering komt in uitzicht, gemoedsrust en innerlijk geluk.'

Bach Bloesem Advies wordt gegeven op basis van de emoties van jouw dier en niet op basis van ziekte.

Wanneer gebruik je de Bach Rescue Remedie bij dieren?

Er wordt snel een advies gegeven om de Bach Rescue Remedie te gebruiken wanneer een dier uit balans is. Toch is dit lang niet altijd de juiste remedie.

Wanneer gebruik je de Rescue Remedie dan wel?
 

Waarom een Persoonlijke Bach Bloesem Mix?

Neem 1 gelijke situatie en 3 verschillende dieren. Waarschijnlijk reageren alle drie deze dieren anders op deze gelijke situatie.

En op juist deze individuele reactie worden de Bach Bloesem Remedies afgestemd.